Google ще уволни стотици членове на HR персонала

Koмпанията се бори с намаляващите приходи

Google ще уволни стотици членове на HR персонала | StandartNews.com

Google потвърди, че ще уволни стотици членове на персонала, наемащи служители, докато Силиконовата долина продължава усилията си за намаляване на разходите.

Последните съкращения идват, след като майката на Google Alphabet през януари съкрати 12 000 работни места, или около 6 % от работната сила, в цялата компания, тъй като се бори с икономическата несигурност, която засегна компанията миналата година, особено рекламния й бизнес.

Съкращенията ще засегнат няколкостотин членове на организацията за набиране на персонал на Google в световен мащаб, но по-голямата част от екипа ще остане и ще продължи да наема за критични роли като топ инженерни таланти, според Google. От компанията не уточняват точния брой на съкратените във ведомството.

Тази година компанията наблегна на усилията си за намаляване на разходите, докато работи за стабилизиране на бизнеса си. През юли Google заяви, че печалбите са нараснали с почти 15% на годишна база през тримесечието, приключило през юни, тъй като бизнесът на компанията за реклами в търсене и YouTube продължава да се възстановява.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай