Google добавя „фотореалистични изгледи от въздуха“

Google въвежда и нови функции в Maps

Google добавя „фотореалистични изгледи от въздуха“ | StandartNews.com

Google добавя „фотореалистични изгледи от въздуха“ към почти 100 забележителности в Google Maps, съобщи компанията. Изгледите, които ми напомнят за функцията Flyover на Apple Maps, дават поглед отгоре към забележителности в градове, включително Барселона, Лондон, Ню Йорк, Сан Франциско и Токио.

Въздушните изгледи са „първа стъпка“ към стартирането на „потапящия изглед“ , който компанията показа на Google I/O, според публикация в блог от продуктовия директор на Google Maps Аманда Лейхт Мур. Нововъведението  ще включва и изгледи на закрито и информация като трафик и време, наслоени върху картата.

В допълнение към изгледите от въздуха, Google въвежда няколко други нови функции в Maps. За велосипедни маршрути ще можете да видите допълнителна информация, като например дали конкретен път, по който ще бъдете инструктирани да пътувате, е основен или второстепенен път, дали маршрутът ви включва стълби или стръмни хълмове и дали можете да очаквате да попаднете на трафик. И ако някой е споделил местоположението си с вас, ще можете да получавате известия, когато стигне или напусне местоположение. Apple предлага подобна функция с приложението Find My .

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай