ЕС отбелязва, че социалните медии не бързат да премахват публикации, съдържащи омраза

Броят на действително изтритите от модераторите на Twitter публикации, съдържащи омраза, е намалял от 49,8% на 45,4% през годината

ЕС отбелязва, че социалните медии не бързат да премахват публикации, съдържащи омраза | StandartNews.com

През 2022 г. най-големите социални мрежи са изтрили по-малко съдържание, насаждащо омраза, в сравнение с предходната година, съобщи Асошиейтед прес, като се позова на доклад, представен от властите в региона. Twitter показа най-слаби резултати, докато TikTok и YouTube се представиха най-добре, надминавайки миналогодишните резултати, но в различни категории.

Според доклада, данните за който са събрани за шестседмичен период през пролетта на миналата година, екипът на Twitter е обработвал малко повече от половината от съобщенията за реч на омразата в рамките на 24 часа, въпреки че през 2021 г. този процент е бил 82%. За сравнение, за същите 24 часа модераторите на Facebook са разгледали 64% от жалбите, на Instagram - 56,9%, на YouTube - 83,3%, а на TikTok - 92%. Само китайската услуга за кратки видеоклипове успя да подобри резултата си от миналата година.

Броят на действително изтритите от модераторите на Twitter публикации, съдържащи омраза, е намалял от 49,8% на 45,4% през годината. TikTok спадна с една четвърт през годината до 60%; Facebook и Instagram отбелязаха лек спад, а само YouTube увеличи броя си до 90%.

Междувременно най-голямо безпокойство за европейските служители предизвиква Twitter, който тази седмица уволни последните си двама служители в Брюксел и затвори местния си офис.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай