E Ink представи цветни дисплеи с електронно мастило Spectra 6 с изключително наситени цветове

Основният недостатък на дисплеите, базирани на цветно електронно мастило, е, че опресняването на екрана отнема до няколко минути

E Ink представи цветни дисплеи с електронно мастило Spectra 6 с изключително наситени цветове | StandartNews.com

E Ink представи цветни дисплеи с електронно мастило Spectra 6. Те ще започнат да се появяват в готовите продукти през 2024 година. Качеството и яркостта на цветовете на екраните Spectra 6 са невероятни за дисплеите E Ink. Цветните изображения върху тях не изглеждат толкова различни от тези на LCD дисплеите. Ако дисплеите Spectra 6 се появят в четците за книги, това ще бъде пробив. Но засега това ще бъдат екрани за дигитални реклами, защото макар да осигуряват красива картина, те са бавни и скъпи.

Към момента на излизане на новината E Ink не беше споделила технически подробности за дисплеите Spectra 6. Това, което се знае, е, че всяка микрокапсула на цветния дисплей Spectra 6 ще има повече цветове микросуспензия - цветни частици, плаващи в разтвор на специално масло. В последните поколения цветни дисплеи E Ink всяка микрокапсула – която за улеснение може да се разглежда като пиксел - съдържа микросуспензия от четири цвята: бяло, жълто, пурпурно и циан. Микрокапсулите Spectra 6 съдържат микросуспензия от шест отделни цвята, което разширява палитрата за изобразяване. Поне на промоционалните снимки на дисплеите Spectra 6 цветовете изглеждат много, много ярки.

Контрастът на новите продукти също е на висота. Твърди се, че съотношението на контраста на Spectra 6 е 30:1, което е два пъти по-високо от това на черно-белите дисплеи на компанията и около три пъти по-високо от това на предишните поколения цветни дисплеи. В същото време гъстотата на пикселите ще достигне 200 точки на инч, въпреки че това ще зависи от диагонала на дисплея. Какви ще бъдат тези диагонали, компанията също не бърза да разкрие. Те биха могли да бъдат както големи, така и малки на нивото на електронните цени.

Основният недостатък на дисплеите, базирани на цветно електронно мастило, е, че опресняването на екрана отнема до няколко минути. За да реши този проблем, компанията започва да създава електроника, която обновява само малка част от изображението, карайки го да мига, например, за да привлича клиенти.

Днес за цветни електронни книги E Ink предлага две нови поколения цветни екрани - Kaleido 3 и Gallery 3 с 4000 и 50 000 цвята, които се показват едновременно. Очевидно е, че дисплеите Spectra 6 ще могат да представят още повече цветове и нюанси и, което е най-интересно, това ще бъдат наистина ярки цветове, каквито нямат нито Kaleido 3, нито Gallery 3.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай