Blue Origin изстреля нов екипаж към „ръба на космоса“

Освен пасажерите и екипажа, на борда е имало и специално оборудване на НАСА

Blue Origin изстреля нов екипаж към „ръба на космоса“ | StandartNews.com

Този уикенд космическата компания на Джеф Безос Blue Origin успешно изстреля още един екипаж към „ръба на космоса“.  Ракетата New Shepard бе изстреляна в 10 часа сутринта Източно време в събота на 11 декември.  

На нея този път се качиха бившата футболна звезда на Ню Йорк Джайънтс и настоящ телевизионен водещ Майкъл Страхан и Лора Шепърд Чърли, дъщеря на първия американски астронавт Алън Шепърд. Заедно със знаменитостите, на борда бе и баща, заедно със своето дете, чиито имена за сега не се съобщават.

Бившият футболист първи публикува свое видео след полета. В Twitter той споделя, че изживяването е било сюрреалистично: „Не е за вярване. Трудно е дори да се опише. Ще отнеме малко време за да го осмислим, но беше страхотно."

Главният изпълнителен директор на Blue Origin Боб Смит разказа, че мисията е била важна и защото на борда е имало специален товар на НАСА. Тествани са сензори за лунно кацане, които агенцията мисли да използва в следващите години. „Искам да благодаря на нашите клиенти, на нашите астронавти и на Team Blue за тези много важни постижения. Толкова съм горд, че съм част от този всеотдаен и трудолюбив екип, който гарантира, че всеки полет на New Shepard е безопасен и надежден. А това е само началото."

А ето тук ще прочетете още вълнуващи новини от технологичния свят!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай