Apple сключила сделка с Warner Music

Apple сключила сделка с Warner Music | StandartNews.com

Ню Йорк. Технологичният гигант Apple е сключил сделка с музикалната компания Warner Music, с което прави крачка напред в плановете си за онлайн – радио, съобщават американските медии. Според данните Warner е дала лиценз на Apple да ползва песните й, пишат New York Times и Wall Street Journal. Подробности засега не се съобщават.

Според информацията планираното интернет радио, наричано в средите iRadio, ще предоставя музиката безплатно и ще се финансира от реклами. Софтуерната компания бързала да финализира сделката преди Международната конференция за развитие WWDC, която започва след седмица, както и останалите преговори за получаване на лиценз.

Wall Street Journal обаче пише, че другата музикална компания в преговорите Sony искала повече пари и засега няма сближаване на позициите. Тя държи правата на изпълнители като Алиша Кийс и Пинк.

В момента iTunes е най-голямата платформа за онлайн продажба на музика. Все по-голяма скорост обаче набира директното излъчване, при което песните не се налага да бъдат сваляни. Вече съществуват услуги като Spotify, Juke и Napster, които предлагат неограничен достъп до музика срещу месечен абонамент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай