Apple Vision Pro работи стандартно с 90 кадъра в секунда

Очаква се Apple Vision Pro да се появи на пазара през следващата година и ще струва 3499 USD

Apple Vision Pro работи стандартно с 90 кадъра в секунда | StandartNews.com

По-рано тази седмица на конференцията WWDC Apple направи много съобщения, но продуктът, който бе в центъра на вниманието, несъмнено бе шлемът за смесена реалност Vision Pro. По време на презентация за разработчици на приложения днес компанията разкри, че честотата на опресняване на дисплея на Vision Pro е "обикновено 90 кадъра в секунда" и не е постоянна.

Известно е, че Vision Pro използва Micro-OLED дисплеи с 23 милиона пиксела. По този начин всяко око има достъп до разделителна способност над 4К, осигурявайки кристално чисто изображение без намек за пикселизация. Затова журналистите, които са имали щастието да изпробват слушалките, говорят за впечатляваща рязкост и детайлност. В същото време честотата на опресняване на дисплеите от 90 Hz не може да се нарече изключителна.

За сравнение, честотата на опресняване на базовите версии на MacBook, iPhone и iPad е 60 Hz, но Pro версиите на всеки от тези продукти имат честота на опресняване 120 Hz. Честотата на опресняване на Vision Pro от 90 Hz е някъде по средата. Освен това в сесията за разработчици, наречена "Създаване на видеосъдържание за пространствено изживяване", беше обяснено, че честотата от 90 Hz не е статична. Според Apple максималната честота на опресняване от 96 Hz "може да се включи автоматично" при възпроизвеждане на видеосъдържание с 24 кадъра в секунда.

Очаква се Apple Vision Pro да се появи на пазара през следващата година и ще струва 3499 USD. Тази цена го прави недостъпен за повечето потребители, а анализаторите предвиждат продажби на около 200 000 бройки през 2024 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай