Apple стартира производството на iPhone 14 в Индия

Компанията прекъсва зависимостта си от Китай

Apple стартира производството на iPhone 14 в Индия | StandartNews.com

Apple обяви старта на производството на смартфоните iPhone 14 в Индия, по-малко от три седмици след пускането им на пазара. По този начин компанията намали традиционното изоставане на индийското производство от основната си производствена база в Китай - преди пускането на последното поколение iPhone в Индия започваше едва 6-9 месеца след пускането му на пазара. Например производството на iPhone 13 в Индия започна едва през април.

Apple се опитва да диверсифицира технологичното си производство, като намали зависимостта си от производствената база в Китай, с чието правителство САЩ напоследък са във все по-голям конфликт.

Според Bloomberg, Foxconn Technology Group, основният производствен партньор на Apple, е разработила всички детайли, включително процеса на доставка на компоненти от Китай до Индия и сглобяването на iPhone 14 в завода си в Шриперумбудур близо до Ченай, за да отговори на високите стандарти на Apple, включително на изискванията за поверителност. Очаква се местните iPhone-и да се продават в страната по-късно тази година.

Apple започна да сглобява смартфони на място в Индия през 2017 г., но компанията използваше производствените мощности в страната основно за производството на предишните поколения модели, докато сегашното поколение се произвеждаше основно в Китай. Въпреки това iPhone 13 вече се произвеждаше в Индия наравно с Китай.

Анализаторите смятат, че до 2025 г. Apple ще превърне Индия в световен производствен център за смартфони iPhone, като постепенно ще намали зависимостта си от Китай. По-рано този месец анализатори от JP Morgan заявиха, че до края на 2022 г. Apple ще премести 5% от световното производство на iPhone 14 в Индия. Очаква се компанията да продължи да разширява производствения си капацитет в страната и до 2025 г. да произвежда тук 25% от всички iPhone-и.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай