Apple ще спре безплатната услуга My Photo Stream

Компанията предложи на потребителите да изтеглят на устройствата си снимки от My Photo Stream, които са били съхранявани само в облака, и ги посъветва да използват услугата iCloud Photos

Apple ще спре безплатната услуга My Photo Stream | StandartNews.com

Apple уведоми потребителите за предстоящото закриване на безплатната облачна услуга за синхронизиране на снимки My Photo Stream, която беше пусната през 2011 г. заедно с облачната услуга iCloud. Компанията е посочила дата за официалното закриване на My Photo Stream - 26 юли - и е предупредила, че възможността за качване на нови снимки в облачния албум ще бъде блокирана един месец предварително.

"Всички снимки, качени в услугата преди тази дата, ще останат в iCloud в продължение на 30 дни от датата на качване и ще бъдат достъпни на всяко ваше устройство, на което My Photo Stream е активиран в момента." До 26 юли 2023 г. в iCloud няма да останат никакви снимки и услугата ще бъде деактивирана", заяви Apple пред потребителите.

Компанията предложи на потребителите да изтеглят на устройствата си снимки от My Photo Stream, които са били съхранявани само в облака, и ги посъветва да използват услугата iCloud Photos - "най-добрият начин да поддържате актуални снимки и видеоклипове на всички устройства и да ги съхранявате сигурно в iCloud".

Както отбелязва The Verge, въпреки че услугата My Photo Stream е безплатна, тя има доста ограничения, по-специално по отношение на броя на снимките, които могат да бъдат изтеглени, и на периода на съхранение на сървърите на Apple - само за 30 дни.

Освен това, както отбелязва 9to5Mac, висококачествените снимки не се синхронизират от тази услуга в оригиналната им резолюция. За разлика от това iCloud Photos позволява да се запазват снимки и видеоклипове в изходна резолюция, въпреки че безплатното пространство за съхранение е ограничено само до пет гигабайта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай