Apple прекрати производството на iPod Touch

Той беше последния останал модел от семейството музикални плейъри

Apple прекрати производството на iPod Touch | StandartNews.com

Apple обяви, че спира производството на iPod Touch - последния останал модел от семейството на преносимите музикални плейъри. Той ще се продава "до изчерпване на количествата".

След като приключи със създаването на специални музикални плейъри, компанията заяви, че "духът на iPod продължава да живее" във всички нейни устройства за възпроизвеждане на музика, като iPhone, iPad и HomePod Mini.

Прекратяването на производството на iPod Touch бележи края на една цяла епоха. Apple отбелязва, че първият iPod е представен "преди повече от 20 години". Първият модел с поддръжка на FireWire беше просто преносим музикален плейър; Apple произвеждаше модели, предназначени единствено за слушане на аудио, до 2017 г., когато спря производството на iPod Nano и Shuffle. Въпреки че някои ентусиасти приветстваха iPod Touch като новия класически музикален плейър, той намери почитатели и сред тези, които искаха изживяване, подобно на това с iPhone, но не се нуждаеха от смартфон.

Седмото поколение iPod Touch, чието производство беше преустановено във вторник, 10 май, беше представено през 2019 г. заедно със смартфона iPhone 7. Предишният модел на плейъра излезе през 2015 г.

За всички вече беше ясно, че времето на музикалните плейъри е отминало. Повечето хора не бяха много заинтересовани да носят със себе си второ устройство, чиято функция можеше да изпълнява смартфонът.

Тони Фадел, един от разработчиците на оригиналния iPod, сподели пред The Verge, че екипът на iPod е знаел, че смартфоните iPhone в крайна сметка могат да заобиколят музикалните плейъри, като поемат техните функции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай