Apple показа AR шлема си на своите мениджъри преди обявяването им през юни

В последното издание на бюлетина си Power On Гурман заяви, че събитието е "ключов етап" преди публичното обявяване на хедсета

Apple показа AR шлема си на своите мениджъри преди обявяването им през юни | StandartNews.com

Миналата седмица Apple е провела частно представяне на най-новата си разработка - очила за смесена реалност. Според колумниста на Bloomberg Марк Гурман 100 мениджъри на Apple са присъствали на представянето в аудиторията "Стив Джобс", където Apple е провеждала всички свои големи презентации през последните години.

В последното издание на бюлетина си Power On Гурман заяви, че събитието е "ключов етап" преди публичното обявяване на хедсета, планирано за юни. Целта на разкриването е да се обединят най-добрите служители на Apple около новата основна платформа на компанията.

Марк Гурман отбеляза, че топ мениджърите на Apple са били информирани ежегодно за това как напредва разработването на хедсета за смесена реалност, но това е било по-скоро информиране за напредъка на отделни аспекти на проекта. И този път имаше демонстрация на цялото устройство, която според присъстващите е оставила впечатлението за значимо събитие, "безупречно, блестящо и вълнуващо".

Гурман изтъкна няколко недостатъка на новото устройство, които биха могли да доведат до потенциални проблеми при пускането му на пазара. Сред тях са високата цена от около 3 000 долара, липсата на очевидно "зашеметяващо" приложение, което да привлече вниманието на потребителите, необходимостта от външна батерия, която ще трябва да се сменя на всеки два часа, и дизайнът на джаджата, който някои от тестващите намират за неудобен. Освен това в началото хедсета за смесена реалност вероятно ще се предлага с ограничен набор от медийно съдържание.

Така че според Гурман ръководителите на Apple "задават реалистичен тон в компанията", осъзнавайки, че "този продукт няма да бъде хит веднага след пускането му на пазара", както вече се е случило със смарт часовника Apple Watch или по времето на iPhone.

Както очаква анализаторът, първата версия на носимото устройство "ще изглежда "пасивна" в сравнение със съществуващите продукти на компанията", но въпреки това "вероятно ще направи Apple пазарен лидер в областта на смесената реалност в рамките на няколко месеца". Apple залага на това, че интересът на потребителите към устройството ще нарасне, тъй като бъдещите версии ще се предлагат на по-ниски цени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай