Apple изобрети стилус, който може да пренася цветове и текстури от реалния свят в iPad

Патентната документация описва Apple Pencil, който е проектиран със сензор за околна светлина и излъчвател, позволяващи на устройството да разпознава цветовете и текстурите на повърхностите в реалния свят

Apple изобрети стилус, който може да пренася цветове и текстури от реалния свят в iPad | StandartNews.com

Apple патентова следващото поколение активна цифрова писалка, наречена Pencil. В конструкцията му има оптичен сензор, благодарение на който стилусът ще може да разпознава цветовете в реалния свят и да ги използва по-късно за рисуване, например в графичен редактор на iPad.

Патентната документация описва Apple Pencil, който е проектиран със сензор за околна светлина и излъчвател, позволяващи на устройството да разпознава цветовете и текстурите на повърхностите в реалния свят. Стилусът може безжично да предава данни за цвета и текстурата на повърхността на съвместими устройства, като например iPad. В патента се посочва, че стилусът може да измерва текстурата на даден обект, както и да следи как осветлението влияе на цвета на обекта, за да получи повече информация за оттенъка.

Както и при другите патенти, няма гаранция, че Apple ще пусне на пазара стилус, който може да разпознава цветовете на реални обекти. Ако това се случи обаче, новият Apple Pencil може да се превърне в незаменим инструмент за създателите на цифрово съдържание, дизайнерите, визуализаторите и разработчиците на модели за 3D принтиране, тъй като възможността за бързо и лесно копиране на реални текстури върху iPad ще бъде от решаващо значение. Пускането на усъвършенствания Apple Pencil има смисъл и поради факта, че iPad става все по-популярен сред дигиталните художници и графичните дизайнери.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай