Акциите на Apple са се насочили към нов рекорд по отношение на стойността

Януари и февруари бяха месеците, в които китайските потребители можеха да задоволят натрупаното търсене на iPhone

Акциите на Apple са се насочили към нов рекорд по отношение на стойността | StandartNews.com

Според анализаторите на Wedbush Securities през последното тримесечие на китайския пазар се е наблюдавало постоянно голямо търсене на iPhone от сегашното поколение, като на Apple дори не се е наложило да намали обема на производството. Всъщност китайският пазар би трябвало да е отчел нарастване на търсенето на смартфони на Apple в края на първото тримесечие. Цените на акциите на компанията не са толкова далеч от историческите върхове и според анализаторите са напълно способни да поставят нов рекорд.

Януари и февруари бяха месеците, в които китайските потребители можеха да задоволят натрупаното търсене на iPhone, тъй като през четвъртото тримесечие на миналата година имаше смущения в тяхното производство и доставки. В същото време търсенето не е намаляло и през март. Wedbush Securities изчислява, че около една четвърт от всички собственици на iPhone в света притежават своя смартфон от около четири години, така че пускането на пазара на фамилията устройства iPhone 15 би трябвало да предизвика по-голяма активност сред тези, които преминават към следващото поколение смартфони на Apple.

През предходните 15 месеца, продължава Wedbush Securities, аудиторията на собствениците на iPhone е нараснала със 100 милиона души. Те формират допълнителна потребителска база за услугите и софтуера, предоставяни от Apple. Експертите на Wedbush оценяват капитализацията на бизнеса с услуги на компанията на скромните 1,2 трилиона долара и само този фактор може да продължи да тласка котировките на акциите на Apple нагоре. Според анализаторите ценните книжа на компанията са напълно способни да достигнат курс от 205 долара за брой. Дори и сега, при цена от около 165 долара, те не се търгуват толкова далеч от историческите върхове от около 180 долара.

Допълнителна увереност на авторите на прогнозата дава очакването за пускането на първия в историята на Apple хедсет за добавена реалност, както и демонстрациите на нови приложения на технологията за изкуствен интелект, без да споменаваме по-обикновени новости като следващите актуализации на семейството компютри Mac.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай