Вторник,

Скандално от Путин! На кого е продадена Украйна

От: Редактор -
4849
Скандално от Путин! На кого е продадена Украйна
A
A
A

"Американците като цяло са прагматични хора. Когато говорим за износ на зърно от Украйна, знаете ли кой го изнася? Американските компании притежават по-голямата част от това зърно. Оказа се, че земята в Украйна отдавна е продадена на американски компании, това е тяхно зърно, те изнасят своето зърно", обясни руският лидер Владимир Путин.

Путин нарече решението на Европейската комисия да остави ограниченията върху руските доставки на зърно грозно и обвини Европа, че създава проблеми на пазарите на храни и ги решава за чужда сметка. Той заяви това на 16 септември по време на пресконференция след срещата на върха на ШОС.

"Какво ще кажете за реториката, че всички наши общи усилия трябва да бъдат насочени към предотвратяване на глада в тези по-бедни страни? Дали всичко това е блъф? Само за да решат собствените си егоистични проблеми, които са създали със собствените си ръце, както в областта на хранителните доставки, така и в енергийната област.

Те създадоха толкова много проблеми, а сега ги решават за чужда сметка. Това е безобразие. Надявам се обаче, че нашите колеги от Европейската комисия в крайна сметка ще имат достатъчно здрав разум, за да поправят тази грешка, да я сметнат за грешка, за недоразумение и да вземат правилното решение", каза той.

,

 


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com