С пищни тържества посрещнаха Нова година по света

С пищни тържества посрещнаха Нова година по света  | StandartNews.com

Новата година по света дойде с пищни тържества, изпълнени с красиви фойерверки, хубава музика и много наздравици. Много хора изпълниха централните площади на различни градове по планетата, за изпратят старата и посрещнат новата година.

Москва бе първата европейска столица, в която дойде 2015 г. Небето над Кремъл се изпълни с пищни фойерверки. Президентът Владимир Путин каза в своето новогодишно приветствие, че анексирането на Крим е "важен момент в историята на страната му".

Около 5,3 милиона души са взели участие в празненствата в новогодишната нощ в Русия, предаде Интерфакс. В 82 области на страната са били украсени 8989 новогодишни елхи. За опазването на обществения ред по време на празненствата са били мобилизирани над 62 000 служители на полицията и вътрешните войски, съобщават от руското вътрешно министерство

Берлин също посрещна годината - с концерт на открито пред Бранденбургската врата. Дейвид Гарет, Дейвид Хаселхоф, Джими Съмървил и Токио Хотел бяха големите звезди на новогодишната нощ. Хиляди хора излязоха навън, за да се веселят с тях, въпреки лошото време.

В Париж изпратиха старата година с грандиозен спектакъл, който бе прожектиран върху Триумфалната арка. В тази връзка бе затворен за движение "Шанз Елизе", за да може огромното множество да наблюдава новогодишната програма.

Нова година дойде в Литва и й донесе нова валута. Страната стана 19-тата, която прие еврото.

Настъпването на новата година в Лондон, Великобритания, бе отбелязан с мощен камбанен звън. 100 хиляди души край бреговете на Темза наблюдаваха 11-минутно светлинно шоу. Програмата обаче разочарова много британци, които трябваше да си купят билети, за да наблюдават програмата.

Ню Йорк отпразнува новата година при изключително засилени мерки за сигурност. Американците изпратиха 2014 година с поредния протест против полицейското насилие.

Повече от един милион души посрещнаха 2015-та на плажа Копакабана в Бразилия.

Посрещането на годината във Филипините бе белязано с множество инциденти. Там 354 души са пострадали при стрелби и избухнали пиротехнически средства, съобщава АФП.

Над 10 души са с наранявания, които изискват ампутация на части от тялото. Сред тежко ранените е и петгодишно момче.

Броят на ранените по време на новогодишните празници във Филипините е най-ниският за последните пет години, сочи информацията на властите.

Новогодишна блъсканица в Шанхай взе 36 жертви. Други 48 души са били ранени по време на празненството, съобщава Bloomberg. Сред пострадалите има трима тайвански граждани и един малайзиец.

Повече снимки от тържествата по случай 2015 г. вижте в нашата ГАЛЕРИЯ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай