Русеф: Импийчмънтът ми е фарс

Русеф: Импийчмънтът ми е фарс | StandartNews.com

Президентът не се яви лично на изслушването си

Отстранената от поста президент на Бразилия Дилма Русеф определи процедурата по нейния импийчмътн като политически и юридически фарс, информира Reuters. Държавният глава предпочете да не се яви на изслушването пред комисията по импийчмънт на Федералния сенат, а вместо това адвокатът й прочетете писмената и позиция.

Президентът на Бразилия бе отстранена временно за 6 месеца на 12 май заради обвинения, че е нарушила бюджетното законодателство.

В писмото си до комитета Русеф твърди, че я обвиняват за най-обичайни и рутинни действия по управление на бюджета. Става ясно, че Русеф ще се придържа към стратегията да заклеймява процеса като мек преврат, зад който стои бившият вицепрезидент Мишел Темер, поел президентските пълномощия от средата на май, информира БНР.

В изявлението отстраненият държавен глава потвърждава, че от името на бразилците, тя ще се бори с всички законни инструменти на свое разположение, за да довърши мандата си.

"Близките ми знаят, че аз навярно съм направила грешки от лична и политическа гледна точка, но тези грешки никога не са били свързани с нечестност, предателство и страхливост", коментира Русеф.

"Всеки знае, че вие съдите една честна жена, един държавен служител, посветил се на справедливи каузи", са още думи на Дилма Русеф.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай