Путин измисли как ще реши конфликта между Израел и "Хамас"

Руският държавен глава определи хуманитарните паузи като правилна стъпка към мира

Путин измисли как ще реши конфликта между Израел и "Хамас" | StandartNews.com

Президентът на Русия Владимир Путин призова за политическо решение на военния конфликт между Израел и "Хамас" и заяви, че страните от БРИКС могат да участват в търсенето на мирно решение, предаде Ройтерс. Той изрази тази своя позиция на виртуална среща на върха на страните от формата.

Руският държавен глава определи хуманитарните паузи като правилна стъпка към мира и подчерта, че е важно да не се въвличат други страни във войната.

"Смъртта на десетки хиляди хора, масовото прогонване на мирното население и разразяващата се хуманитарна катастрофа предизвикват най-дълбоко безпокойство", каза Путин, цитиран от ТАСС. "Да гледаш как оперират деца без упойка... предизвиква особени чувства", допълни той.  

"Смятаме за крайно полезно да продължим обсъждането в рамките на БРИКС на по-нататъшното развитие на израелско-палестинския конфликт", каза още Путин. "Позицията на Русия има последователен и неконюнктурен характер. Призоваваме за общи усилия на международната общност, насочени към деескалация на обстановката, спиране на огъня и търсене на политическо решение", отбеляза руският президент.

По думите му историята е показала "нежизнеспособността и контрапродуктивността на опитите на САЩ еднолично да решат" израелско-палестинския конфликт. Той определи хуманитарната катастрофа в Газа като "пряко следствие от стремежа на САЩ да монополизират посредническите функции".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Д.Маринова
преди 5 месеца

На фона на войната Русия-Украйна и липсата на снимки,филми ,статии и др.п. за действията на руснаците спрямо украинците и децата (какво стана с отведените в русия украинчета?) това изказване на Путин ми се струва,че е меко казано нагло ...

Откажи
бабаяга
преди 5 месеца

Господ да прокълне путинска русия!

Откажи