Откриха още четири жертви на злополучния ферибот

Откриха още четири жертви на злополучния ферибот | StandartNews.com

Четири тела са били открити в морето край бреговете на остров Корфу, където се запали злополучният ферибот. Информацията е на гръцките власти, цитирани от АФП. Самоличността им все още не е установена. 

Един гръцки гражданин е загинал след падане във водата по време на спасителната операция, сочи първоначалната информация. Така общият брой на загиналите стана 5.

По-рано турски пътник обяви, че е видял труповете на четирима на борда.

На ферибота "Норман Атлантик" е трябвало да пътуват деветима българи, показва официалната информация.

До момента от един от корабите, участващи в евакуацията, са потвърдили, че са спасени българите Красимир Естов и Галин Хайтов. От МвНР още не са съобщили общата бройка на българите, а само уточниха, че са спасени още наши сънародници – две жени.

Роднините на българите съобщиха пред бТВ, че все още нямат подробна информация за състоянието им. Велина, която е дъщеря на спасения Красимир Естов обясни пред телевизията, че баща й пътувал по работа с ферибота. По-късно от МВнР са се свързали с нея, че баща й е спасен.

Спасителните екипи са евакуирали 391 от общо 478 души, които са пътували на борда на ферибота, съобщи гръцкият министър на търговския флот Милтиадис Варвициотис.

Снимки от операцията може да видите ТУК. 


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай