Джорджа Мелони на нож с германски крайнодесни! Причината

Тя не може да си представи съюз с "Алтернатива за Германия" в Европа

Джорджа Мелони на нож с германски крайнодесни! Причината | StandartNews.com

Източник: Асошиейтед прес

Министър-председателката на Италия Джорджа Мелони вижда "непримирими различия" между своята крайнодясна партия "Италиански братя" и  крайнодясната германска партия "Алтернатива за Германия", предаде ДПА.

Агенцията отбелязва, че Мелони е използвала тази фраза по време на годишната си пресконференция днес в Рим, която трябваше да бъде нейна заключителна проява по повод края на годината, но бе отложена поради заболяване.

На въпрос дали би могла да си представи съюз с "Алтернатива за Германия" и френската крайнодясна партия "Национален сбор" в Европа, тя отбеляза, че е ясно, че има непреодолими разногласия с дясната германска партия, като се започне от отношенията с Русия.

През май ръководителят на германската служба за вътрешно разузнаване заяви, че "Алтернатива за Германия" съдейства за разпространението на руска пропаганда. Във Франция крайната десница в известен смисъл се опитва да се дистанцира от руския президент Владимир Путин, припомня ДПА.

Мелони също така посочи, че нито "Алтернатива за Германия", нито партията "Национален сбор" на Марин Льо Пен членуват в групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) в ЕП. Вместо това те са част от групата "Идентичност и демокрация", която се смята като по-дясна от ЕКР.

"Не давам оценки, но с някои от тях има повече или по-малко различия. Аз работя с Европейските консерватори и реформисти", каза Мелони.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай