Виетнамец и танци за "Мача на звездите"

Виетнамец и танци за "Мача на звездите" | StandartNews.com

София. Десетото юбилейно издание на баскетболния "Мач на звездите" определено спря дъха на над 2000 зрители в зала "Арена Армеец". Макар и без прехвалените Денис Родман и Алън Айверсън, шоуто бе на суперниво. В него имаше танци, лудите действие на Тити Папазов и Жоро Младенов, както и страхотни отигравания от страна на българските баскетболисти и чужденците, които се подвизават у нас.

Безспорно най-забавно за публиката бе конкурсът за забивки, в който играчите се раздадоха. Супер изпълненията на Майкъл Харт от "Берое" му донесоха най-висока оценка от журито. Американецът, който заради страхотния си отскок в колежа е получил прякора "Авиолиния Харт", отвя конкуренцията и спечели, след като прескочи гиганта Джеймс Тейлър от "Черноморец".

Тери Смит от "Рилски спортист" също вдигна публиката на крака първо с асистенция от Бранко Миркович, след която последва зверска мелница, а впоследствие гардът заби с гръб към коша. Последната забивка на Смит бе от два крака с една ръка, след като си асистира сам в таблото. След изпълненията си Харт и Смит показа завидни денс умения, но никой от публиката не разбра "Гангнам стайл" ли е, или по-скоро модифицирано изпълнение на "Роботът". После дори Тити Папазов се включи с пълна сила в танцуването.

Иначе отборът на "Тойота", който бе съставен само от българи, спечели убедително с 90:72 срещу тима на "Търкиш Еърлайнс", който бе само от чужденци, подвизаващи се в България. Българският тим излезе с четири коли на "Тойота", а символичните гости се появиха с постер на Кобе Брайънт. През целия мач Тити Папазов, треньор на българите, бе застанал в поза "Мислителят". Георги Младенов, който водеше чужденците, седеше чинно на стола си. Преди мача той подари букет на дъщеря си Гери, която имаше рожден ден.

В конкурса за стрелба от тройката шампион стана Емил Бинев от "Рилски спортист" с 47,6% успеваемост. Томас Масамба пък бе най-силен в надпреварата за умения. За MVP бяха избрани Божидар Аврамов и Мартин Дурчев. Те бяха наградени от президентът на БФ Баскетбол Георги Глушков и очарователната Мис Национален отбор Сани Богданска. "Този формат е сполучлив- българи срещу чужденци. Имаше интрига и видяхме хубави неща. Забивки. Доволен съм. Имаше настроение", сподели Глушков.

Цяла вечер за настроението се грижеха водещия N.A.S.O и диджея BUGS.

По трибуните също бе горещо. Повечето от зрители бяха красиви млади момичета, който не спряха да подкрепят любимците си. Дойдоха и много деца, а някои от тях за първи път пипнаха баскетболна топка. Един от зрителите пък бе турист от Виетнам. С пуканки в ръка той остана много впечатлен от шоуто, въпреки че първоначално мислеше, че това е мач от първенството.

Преди началото на събитието се изигра и финалът в младежката лига между "Левски" и "Овергаз". "Сините" запазиха титлата си и спечелиха с 82:72. Малките левскари вдигнаха купата под звуците на "Харлем Шейк", което допълнително им вдигна настроението, а цялата зала започна да танцува в ритъма на музиката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай