Стефка Костадинова, Димитър Пенев и Мартин Петров откриват Kamenitza Фен Купа в София

Стефка Костадинова, Димитър Пенев и Мартин Петров откриват Kamenitza Фен Купа в София | StandartNews.com

София. Точно в 19,00 ч днес на стадион „Академик" в София ще стартира столичният полуфинален кръг на Kamenitza Фен Купа 2014. И тази година пътят към Маракана минава през Фен Купа, а националните шампиони на турнира ще станат свидетели на едно незабравимо футболно събитие - мач на бразилския национален отбор във футболното сърце на Рио де Жанейро. Официалното откриване ще бъде дадено лично от председателя на Български олимпийски комитет, Стефка Костадинова, придружена от легендарния футболен треньор и дългогодишен приятел на турнира – Димитър Пенев. Сред официалните гости ще бъде любимият на всички български фенове футболист Мартин Петров, както и редица други обществено значими личности от София и региона. Водещи на турнира ще са познатите на всички фенове Иво Райчев и Мишо Дюзев, а като гост коментатор ще се изяви емблематичният спортен журналист Томислав Русев.

В борбата за определяне на следващите двама претенденти за Маракана ще се включат 64 тима, преминали квалификационната фаза измежду близо 400 отбора от София-град и София-област. Сред участниците ще бъдат и още два специални тима – в традиционния демонстративен мач след откриването в четвъртък един срещу друг ще се изправят „Отборът на Сърцето", съставен от популярни представители на българския шоу бизнес и сборен отбор на журналисти.

С много емоции ще бъде съпътстван и финалният мач, който ще се проведе от 18:30 часа в събота (24 май). Веднага след края му, около 19:00ч, новите регионални шампиони на София ще бъдат обявени и наградени на специална церемония. Освен зрелищните мачове на стадион „Академик" ще се проведат и редица игри на корпоративните партньори на турнира adidas, Globul, Ford Moto-Pfohe и Samsung, които по традиция и тази година ще раздават множество щедри награди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай