"Пума" иска да отхапе от баницата на "Адидас" и "Найк" чрез "жълто-черен" триумф

Радост за Дортмунд, предрекоха орангутан, тапир и видри

"Пума" иска да отхапе от баницата на "Адидас" и "Найк" чрез "жълто-черен" триумф | StandartNews.com

"Байерн" демонстрира завидно самочувствие преди финала с "Борусия" (Дортмунд) от Шампионската лига. Мачът е в събота от 21,45 ч на ст. "Уембли". Германците пристигат в Лондон днес, но още от вчера са резервирали "Великата зала" в хотел "Гросвенор Хаус" в центъра на Лондон. Любопитното е, че те са запазили помещението до 5 сутринта, явно с намерението да празнуват. Залата е била използвана през Втората световна война за забавление на английските офицери. Помещението е строено през 1935 г., като първоначално то е била ледена пързалка, където кралицата се е учила да кара кънки, докато е била на 7 г. Машините за замразяване дори все още седят в мазето. С течение на времето обаче залата се е превърнала в един от най-големите барове в Европа. Тя побира 1800 души, като се очаква да бъде пълна, ако "Байерн" триумфира.

Не така мислят, животните, използвани за оракули. Орангутанът Уолтър от зоологическата градина в Дортмунд, малайският тапир Бару от Лайпциг и видрите Ферет и Мьормел от животинския парк в Ауе категорично определиха "Борусия" за новия шампион на Европа. Уолтър трябваше да избира между два чувала, поставени на високо - единия с фланелка на "Борусия", другия с тази на "Байерн". Тримесечният тапир в Лайпциг пък предпочете "жълто-черните" зеленчуци пред "червенo-белите". В Ауе пък двете видри, които се доказаха като оракули и на Евро 2012, избраха фуража с емблемата на Дортмунд. Единствено слоницата Нели удари рамо на "Байерн" онзи ден, след като вкара футболна топка с хобота във вратата на "Борусия".

Вратарят на "Байерн" . Манеул Нойер, пък си избра каръшки екип за финала. "Ще играя в зелено, въпреки че това ни донесе загуба миналата година срещу "Челси". Упорит съм и искам да спечеля с този екип", каза Нойер.

Освен борба за титлата, двубоят в събота ще е битка на марките, пише "Bloomberg". Екипите на "Байерн" се осигуряват от "Адидас". Това лого се е появявало в пет от последните десет финала на Шампионската лига. "Пума", която облича "Борусия", пък е на своя първи финал от 2004 г. насам. Марката изостава на глобалния пазар от "Адидас" и "Найк", който се оценява на 9,5 млрд. евро. "Борусия" е единствен от 16-е най-добри в лигата този сезон, обличан от "Пума".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай