Вторник,

Играч на Острова: Аз съм гей

От: Редактор -
A
A
A

Футболист от Висшата лига на Англия призна в открито писмо, че е гей. Той обаче не разкрива самоличността си, тъй като все още се страхува да го стори и признава, че само някои от най-близките му знаят. В това число не влизат неговите съотборници. Ето и неговото писмо:

"Аз съм гей. Дори да пиша това нещо тук е голяма стъпка за мен. Но само членове на семейството ми и избрана група от приятели са наясно с моята сексуалност. Не се чувствам готов да го споделя с моя отбор или с моя мениджър.

Какво е чувството да живееш така? Ден за ден, може да бъде абсолютен кошмар. И това засяга моето психическо здраве все повече. Чувствам се в капан и ме е страх да обявя истината за това какъв съм аз, защото това само ще направи нещата по-зле" - споделя той.

Той признава, че не смее да има връзка в този момент, защото това би застрашило всичко и че се надява нещата да се променят и с помощта на Висшата лига.

Играчът бе подкрепен от фондацията, която е създадена на името на Джъстин Фашану, който е първият британски футболист, признал, че е хомосексуален.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички