"Байерн" пръсна Е75 млн. за "орле" (ОБЗОР)

"Байерн" пръсна Е75 млн. за "орле" (ОБЗОР) | StandartNews.com

Баварците обезкръвиха тотално "Борусия" Д

"Байерн" взриви трансферния прозорец и сложи най-богатите клубове в малкия си джоб. Предвожданите от Карл-Хайнц Румениге баварци пръснаха невиждани в историята на клуба пари за двама играчи - 35 млн. евро за чудото от Португалия Ренато Санчес и 38 млн. за Матс Хумелс (на снимката). Парите, които шампиона на Германия брои на "Бенфика" за Санчес могат да набъбнат до колосалните 75 млн. евро в зависимост от различните бонуси.

"Наблюдавахме го изключително дълго и внимателно. Щастливи сме, че успяхме да преборим конкуренцията и да го привлечем при нас.", изфука се Румениге с трансфера на таланта.

"Ман Юнайтед", "Реал" и "Барселона" бяха само част от европейските грандове, които точеха лиги по новоизлюпеното бижу, но босът на "Байерн" за пореден път доказа, че е истински цар при преговорите. Шампионите не скриха радостта си от сделката. Грандът напълни официалния си профил в социалните мрежи с куп снимки и клипчета от медицинските проби и подписването на договора.

Халфът, който е сред най-обещаващите млади играчи в света, вече има мачове за националния на Португалия. 18-годишният техничар изиграва първия си мач като титуляр за лисабонските "орли" срещу водения от Станимир Стоилов "Астана" в края на миналата година. Приказката за него обаче не е само цветя и рози. Преди няколко месеца медиите в родината му го обвиниха, че мами за годините си и не е никакъв тийнейджър. Според изданията, той е с пет години по-голям. Новината така и не бе доказана и всичко остана в миналото. Привличането на Санчес бе изненадата на деня, но не така стоят нещата с другото попълнение Матс Хумелс. Защитникът, който напуска "Борусия" Д, бе свързван с трансфер по посока "Алианц Арена" от доста време.

"Решението не бе никак леко. Изкарах осем и половина успешни години тук", разкри пред сайта на "Байерн" световният шампион от Мондиал 2014. 27-годишният защитник ще изиграе последната си среща с екипа на "черно-жълтите" тази събота срещу "Кьолн".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай