Бащата на Сани сложи маса до трасето, вятър обърка тренировката на Зографски

Бащата на Сани сложи маса до трасето, вятър обърка тренировката на Зографски | StandartNews.com

Сочи. Винаги изобретателният Виктор Жеков, баща на звездата ни в сноуборда Сани Жекова, отново показа бърз ум в стремежа си да бъде максимално полезен. От вчера той фиксира край трасето на сноубордкроса малка подвижна установка за скоростно правене на бордове и поставяне на вакси. По-този начин ще може да реагира по най-скоростния начин на всяка възникнала ситуация.

 

Днес организаторите направиха последните корекции по трасето, което от днес се отваря за официални тренировки. Жените ще пробват в петък олимпийската конфигурация по обед в рамките на час и 20 минути, а в събота терминът ще е с 20 минути по-дълъг - до час и 40 минути. Това ще позволи между 4 и 6 пробни спускания за състезателка. В неделя самото състезание започва с квалификации по време за влизане в четвърфиналната решетка на директните елиминации. Междувременно Сани обяви, че възнамерява да кара с трикольор на каската си в Сочи. Това е заради изискванията на МОК да няма реклами по каските на състезателите. Така вместо с черен скоч Сани ще опита да покрие спонсора си FIBANK с марката на каската с българския трикольор.


В същото време силен вятър обърка първите официални тренировки на ски скачачите на голямата олимпийска шанца в Сочи. Заради поривите скокове бяха отменени след час изчакване, вторите започнаха в 22,30, а третите в 23,30 ч местно време и завършиха половин час след полунощ.

 

"Тренировката бе спирана и пускана няколко пъти. Вятърът бе на пориви и добре, че имаше огромни предпазни мрежи, които поне малко да позволят да се направят първите скокове", заяви Владимир Зографски след прибирането си в олимпийското село. В двата скока, които все пак нашият състезател успя да направи, той зае 43-о и 50-о място. Квалификацията на Зографски е тази вечер, а финалът е в събота вечер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай