Петък,

КонтурГлобал изгради спортен комплекс в Гълъбово

От: Матей Бонев -
КонтурГлобал изгради спортен комплекс в Гълъбово
A
A
A

Американската ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток-3“, една от най-големите електроцентрали в България, която работеи с местни лигнитни въглища, изгради нов спортен комплекс за младежите и децата в община Гълъбово. Спортният комплекс „Енергия“ е с обща площ около 1800 кв. м. и включва площадка за стрийт фитнес, комбинирано игрище за бадминтон и тенис на маса, както и специализирана детска площадка за най-малките. За изграждането на комплекса компанията е вложила общо 200 000 лв. 
  Кметът на община Гълъбово Николай Тонев благодари на ръководството на „КонтурГлобал Марица Изток 3“ за поредната социална инвестиция и подчерта значението на дългогодишното сътрудничество с компанията. 
  „Изключително важно за нас е да помагаме за обновяването на социалната инфраструктура на Гълъбово и да подобряваме на живота на хората в региона. Непрестанно работим по проекти, чиято цел е да допринесат за удобството на жителите на града. Спортен комплекс „Енергия“ е един от тези проекти“, каза Красимир Ненов, изпълнителен директор на „КонтурГлобал Марица Изток 3“. Той  символично предаде новата спортна площадка на община Гълъбово. 
   В церемонията по откриването участва и носителят на 4 олимпийски медала и многократен световен шампион по спортна гимнастика Йордан Йовчев.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички