КонтурГлобал изгради спортен комплекс в Гълъбово

Спортният комплекс „Енергия“ е с обща площ около 1800 кв. м. и включва площадка за стрийт фитнес, комбинирано игрище за бадминтон и тенис на маса, както и специализирана детска площадка за най-малките

КонтурГлобал изгради спортен комплекс в Гълъбово | StandartNews.com

Американската ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток-3“, една от най-големите електроцентрали в България, която работеи с местни лигнитни въглища, изгради нов спортен комплекс за младежите и децата в община Гълъбово. Спортният комплекс „Енергия“ е с обща площ около 1800 кв. м. и включва площадка за стрийт фитнес, комбинирано игрище за бадминтон и тенис на маса, както и специализирана детска площадка за най-малките. За изграждането на комплекса компанията е вложила общо 200 000 лв. 
  Кметът на община Гълъбово Николай Тонев благодари на ръководството на „КонтурГлобал Марица Изток 3“ за поредната социална инвестиция и подчерта значението на дългогодишното сътрудничество с компанията. 
  „Изключително важно за нас е да помагаме за обновяването на социалната инфраструктура на Гълъбово и да подобряваме на живота на хората в региона. Непрестанно работим по проекти, чиято цел е да допринесат за удобството на жителите на града. Спортен комплекс „Енергия“ е един от тези проекти“, каза Красимир Ненов, изпълнителен директор на „КонтурГлобал Марица Изток 3“. Той  символично предаде новата спортна площадка на община Гълъбово. 
   В церемонията по откриването участва и носителят на 4 олимпийски медала и многократен световен шампион по спортна гимнастика Йордан Йовчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай