Закопчаха 4-ма при незаконна сделка със 7 автомата

Закопчаха 4-ма при незаконна сделка със 7 автомата | StandartNews.com

Стара Загора. Четирима мъже са били арестувани при незаконна сделка с оръжие при спецакция на ГДБОП, съобщиха от полицията. Операцията, проведена на територията на областите Стара Загора и Кърджали в понеделник и вторник, е била под ръководството на специализираната прокуратура. Задържани са били 41- годишен продавач от казанлъшкото градче Крън и 33- годишен купувач от Кърджали.

И двамата били с кримидосиета, кърджалиецът бил и осъждан. Спецполицаите са иззели 7-те автомата „Калашников", обект на попуко-продажбата. По-късно са арестувани и още двама от Крън, съучастници в незаконната сделка. В жилището на единият е била разкрита оборудвана оръжейна работилница за преработване на газови оръжия в бойни. Иззети са били и два газови пистолета със заличени номера, преработени в бойни, пълнител с 14 патрона и заглушител.
При последвалия обиск в Стара Загора и Кърджали от няколко жилища са били намерени и иззети големи суми пари, множество телефони и SIM карти.
С постановление на Спецпрокуратурата и четиримата са били задържани под стража за 72 часа. По случая е било образувано досъдебно производство за незаконно притежавана е търговия с оръжие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай