Ученици от Симитли честваха Деня на Земята

Ученици от Симитли честваха Деня на Земята  | StandartNews.com

С пъстър празник отбелязаха Деня на Земята трите училища в симитлийска община. Домакините от ОУ „Св. Паисий Хилендарски" в най-многолюдното село в общината - Долно Осеново, бяха превърнали школото си в приветливо и атрактивно кътче. Викторини, състезания за сръчност и креативност, щафетни игри, рисунки на асфалт, пъзели, пана от цветни хартии и естествени материали от природата бяха категориите, в които се състезаваха учениците.

Всички имаха един час, за да направят своите произведения. не липсваха и официални гости – зам.-кметът на Симитли Евгения Георгиева и председателят на общинския съвет Владимир Христов. Всички бяха категорични, че е много важно да се съхрани околната среда. Стотици балони в цвета на българския трибагреник полетяха в небето, а специален поздрав за участниците поднесоха мажоретките от училището в Долно Осеново.

Фотоизложбата в коридора на учебното заведение разкри красивите кътчета в общината. Първо място за цялостно представяне на празника „С пролетно настроение в Деня на Земята" бе присъдено на училището от село Крупник, което събра най-много точки във всяка игра. Училището в Симитли взе заслужено второ място, а след тях останаха учениците от Долно Осеново.

Децата дадоха всичко от себе си, за да направят най-красивите творчески проекти. За всеки отбор кметът на община Симитли Апостол Апостолов и неговият екип бяха подготвили награди. Всички получиха енциклопедии за Земята. Много отличия раздадоха и ръководствата на трите училища. „Най-важно е, че децата са с най-широките усмивки на земята, осъзнавайки, че са дали нещо за нея в деня на нейния празник", категорични бяха учители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай