Свещеник счупи носа на бивш селски кмет

Свещеник счупи носа на бивш селски кмет  | StandartNews.com

Благоевград. Свещеник счупи носа на бивш селски кмет заради семейни сергии с икони пред Роженския манастир. Сагата се разигра по Нова година в Пиринско. "Отец Георги Менчев ми счупи носа. Пуснах жалба в полицията и в прокуратурата. Извадих си и медицинско. Ще заведа срещу него и дело от частен характер. Чудя се как въобще такъв човек може да е свещеник, а Видинският митрополит Дометиан, който временно управлява Неврокопска епархия, дори го назначи за архиерейски наместник на Сандански", заяви потърпевшият Иван Захов, който е бивш кмет на село Рожен в периода 1999-2003 г. На 31 декември той бил пред къщата на брат си в село Рожен. Покрай него минал отец Георги. След няколко метра божият служител се обърнал и започнал да го обижда, ругае и псува.

"Тръгнах да се прибирам, но щом се обърнах, усетих силна болка и се свлякох на земята. Свидетели ми казаха, че ме е ударил 2 пъти. Счупи ми носа, поду ми се лявото око, имах и комоцио", разказва за премеждието бившият кмет. Между двамата имало стар спор за сергии пред Роженския манастир. Пред светата обител жената и дъщерята на отец Менчев продавали икони и сувенири, а местните твърдят, че попът изкъртвал табелата "Стоп", за да не му закъса търговията.

Захов си извадил документи, че има земя пред манастира и също поставил сергия, на която продава икони и сувенири.
"При последната разправия този човек хвърли камък по мен. Аз също съм пуснал жалба в полицията", заяви духовникът. По думите му Захов бил неуравновесен и тормозел жителите на Рожен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай