Сливен бие София по видеонаблюдение

Сливен бие София по видеонаблюдение | StandartNews.com

В момента в Сливен има повече работещи видеокамери, отколкото в столицата и Варна. Това съобщи пред журналисти инж. Николай Димитров, управител на немската фирма "Спайвел". Дружеството изгради уникалната система за видеонаблюдение в Сливен. "В момента под Сините камъни работят 158 камери.

Очаква се те да станат общо 193", каза инж. Димитров. На практика са обхванати всички ключови кръстовища, входове на града, училища, детски градини, паркове и публични сгради. Системата за видеонаблюдение дава възможност автомобил да бъде проследен дори и да се движи с 300 км/ч. Не е проблем да се установи кой го кара, кой е в него и номерът му, както и точният час и дата, каза инженерът.

Системата е изградена с австрийски компютърен софтуер, а самите камери са шведски. Нейното изграждане е започнало през 2007 година, а общата стойност на проекта възлиза на 800 хиляди лева, обясни кметът на Сливен Кольо Милев. Видеосистемата в Сливен е сертифицирана от Брюксел и нейните данни са валидни за всеки съд на територията на ЕС. Предоставянето на данните ще става само с разрешение на кмета. Пунктът за управление пък е в общинската фирма за охрана в Сливен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай