Съпротива срещу евентуален шеф на РИОСВ - Хасково

Съпротива срещу евентуален шеф на РИОСВ - Хасково | StandartNews.com

Кърджали. Сред имената за новите шефове на РИОСВ - Хасково в Кърджали вече се спряга бившият изпълнителен директор на Оловно - цинковия комбинат Славея Стоянова. Според ГЕРБ-Кърджали с евентуалното оглавяване на екоинспекцията в Хасково от човек от екипа на Валентин Захариев „БСП и ДПС са на път да сътворят поредния кадрови скандал".

В разпространената декларация на Областното ръководство на партията на Бойко Борисов се подчертава още, че "в продължение на години ръководеното от г-жа Стоянова предприятие тровеше въздуха на Кърджали, разиграваше контролните институции, тотално погазваше екологичните норми и укриваше информацията за това, докато накрая бе загробено". От ГЕРБ съзират в подобно назначение „пример за корпоративен натиск и грубо заобикаляне на обществения интерес".

От Комитета на майките в Кърджали, които протестираха срещу периодичните обгазявания от производството на металургичния завод, също излязоха с официална позиция, в която изразяват недоумение от факта,че „човек, упрекващ РИОСВ Хасково в подаване на неверни данни и постоянно обжалване в съда на решенията й, ще бъде директор на институция, защитаваща екологията". В Писмото на Гражданско сдружение "Аз искам да дишам" до министъра на МОСВ се настоява категорично решението да бъде преразгледано.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай