Проект за по-компетентни служители стартира в Гърмен

Проект за по-компетентни служители стартира в Гърмен | StandartNews.com

Благоевград. Стартира изпълнението на проект "Компетентни и мотивирани служители на община Гърмен". На 31 март, понеделник, от 10.00 часа в заседателната зала на общинска администрация ще се проведе първата пресконференция. Финансира се по ОП "Административен капацитет", стойността му е 69 653 лева, а продължителността - 9 месеца.

Основната цел на начинанието е да се повиши личната компетентност на служителите на общината и подобряване на координацията и взаимодействието между тях. Ще се увеличи ефективността на работата на държавната администрация за реализиране на ефективни политики и качествено обслужване на гражданите и бизнеса. Ще бъдат обучени 6 общинските служители по 3 теми в Института за публична администрация.

„С този проект ще се въведат нови начини на работа на служителите, което ще им помогне да осъществяват по-добре своята публична функция. По-високата им квалификация и мотивация ще помогне за по-добрата им работа. Това пък ще осигури по-добро обслужване на гражданите и фирмите", заяви кметът на общината Минка Капитанова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай