Преглед на регионалния печат

Преглед на регионалния печат | StandartNews.com

ДОБРИЧ

Водеща тема на в. "Нова добруджанска трибуна" е от сферата на туризма. Вестникът съобщава, че това лято Албена ще предостави на гостите си безплатен Wi-Fi достъп до интернет на плажа.

От челно място още медията съобщава, чером е пребил зверски семейство в едно от селата в областта. Водеща тема на в. "Добруджанска трибуна" е проведеният открит урок за ученици на две училища от възстановчици на добричкия клон на национално дружество "Традиция" съвместно с колегите им от Русе. Възстановчиците са запознали децата с облеклото и оръжието на българите в периода от хайдушкото движение до Първата световна война. Темата намира място и на вътрешните страници на "Нова добруджанска трибуна". И двата вестника предоставят днес обобщена информация за проведената кампания "Да изчистим България за един ден".

На пазара днес е и седмичникът "Седмичен глас", чиято водеща тема на броя е посветена на започналата вече кампания за избор на депутати за европейския парламент. На страниците си седмичникът предлага интервю с председателя на РИК - Добрич, Ивелина Илиева, която споделя коя държава колко депутати ще изпрати след вота в европарламента.

ВИДИН

С „Щетите от потопа" започва броят на вестник „Видин". Разказано е всичко, което се е случило в селата Гюргич и Плешивец през миналата седмица. Проследено е и посещението на председателя на парламента Михаил Миков в тези села. 350 души ще бъдат назначени по програма за заетост в аварийни групи за отстраняване на щетите, около 400 ще получат еднократна помощ от държавата.

Интервюто в броя е с директора на областната дирекция за безопасност на храните д-р Цветан Топчиев. Той отговаря на въпроси, свързани с контрола над производството и предлагането на храните. Той е ежедневен и видинчани могат да бъдат спокойни за продуктите, които купуват от магазините. Все пак, той ги съветва да купуват само от регламентирани търговци, да четат етикетите за срока на годност, съставките и производителя на храните.

В общинския съвет на Видин отново е имало разправия за пари, става ясно от друга дописка в броя. Обсъждани са заплатите на кмета Герго Гергов и на кметовете по селата. Станало ясно, че с подписани 23 спогодби от предишния кмет Румен Видов общината е ощетена с 3,5 млн. лв. Разходите за съдебни дела увеличават загубата на 5,5 млн. лв., става ясно от обсъжданията на последното заседание.

Общинарите от Видин се включили в националната инициатива „Да изчистим България", като почистили крепостта „Баба Вида" и района около нея. Пет фирми искат да ремонтират обществени сгради по обществена поръчка на общината във Видин, само една – да достави машини и оборудване за бъдещото сметище, видинският общински театър представил новата си постановка – пиесата „Нирвана" на Константин Илиев, съобщава още вестник „Видин".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай