Преглед на регионалния печат

Преглед на регионалния печат | StandartNews.com

ДОБРИЧ

"Великите пости- вяра или здраве !" е темата на седмичникът "Седмичен глас", чийто пореден брой от днес е на пазара. Седмичникът представя на страниците мнението не свещеник, гражданин и лекар по темата. Пред медията отец Антон Нейчев е категоричен "Великите пости не са диета", дама пък заявява, че "календарът на постите е учудващо балансиран", а диетологът д-р Платников съветва: "Нека не бъркаме постите с диета".

 

В интервю за седмичника управителят на ВиК - Добрич, инж. Юлиян Иванов съобщава, че водомерите от апартаментите ще се изнасят във водомерни табла. Ръководителят на Висше училище Международен колеж доц. Тодор Радев смята, че реформата в образованието не е довела до нищо добро. съветва диетологът д-р Платников. На страниците си седмичникът предлага и много спортна информация.

 

ВИДИН

 

Решение по делото за Конака ще има до 7 април, съобщава на уводно място днес вестник „Видин". Става въпрос за дело, заведено от мюсюлманското вероизповедание за собствеността на сградата на историческия музей, известна като Конака. Експертизата обаче доказала, че тя никога не е използвана от турските власти.

 

Интервюто в броя е със заместник-окръжния прокурор Владислав Влашев. Носи заглавието „Делата срещу Видов вече са 5". Първото дело срещу бившия кмет Румен Видов се е отложило във времето, тъй като след година работа в общината вещите лица са се отказали от експертизата. Назначени са нови, които започват отначало да търсят какви договори са сключвани с фирми, на които общината сега дължи 5 млн. лв. Но са постъпили и нови материали като този, че на фирма общината платила 120 000 лв. за почистване на ромския квартал, без да има сключен договор или друг документ. Две от другите дела са за договори с фирми за охрана на обекти в града.

 

12 специалности се борят за 6 паралелки, съобщава още вестник „Видин". През тази година само 180 ученика във Видинска област завършват 8 клас. За тях ще се борят всички училища с 12 специалности. Като се има в предвид, че по две паралелки винаги събира математическата гимназия, то всички останали училища ще се борят за останалите 4.

 

Велосипедният клуб „Скала" от Белоградчик влезе в Колоездачния съюз, във Видин се състоя футболен турнир за девойки, кметът на Видин Герго Гергов засади магнолия в чест на празника на жените 8 март, съобщава още вестник „Видин".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай