Преглед на регионалния печат

Преглед на регионалния печат | StandartNews.com

ДОБРИЧ

С голямото си заглавие днес от първата си страница в. "Нова добруджанска трибуна" съобщава, че община Добричка работи по седем проекта. Друга тема от първата страница са предстоящите коледно-новогодишни празници, като медията информира, че предстои коледния базар да бъде преместен, тъй като търговците, наели обекти не одобряват мястото, където в момента са разположени къщичките. Място на първата страница намира и днешният ден, в който църквата чества св. великомъченица Варвара, която в народната традиция е покровител на шарката и на мес
та празникът е наричан женска Коледа. Другият всекидневник "Добруджанска трибуна" излиза с водещо заглавие - новината, съобщена от земеделския министър - това, че стопаните могат да получат 15 млрд. лв. за земеделие.

БЛАГОЕВГРАД

Докторска щерка, ЮЗУ студентка, стана „бяла булка" на сватбата си в гърменското село Рибново, пише вестник „Струма" в днешния си брой. Сватбеното тържество събра 600 гости и продължи 2 дни. С него се даде началото на зимните сватби в селището. Подробности за пищната церемония с оригинални ритуали може да се прочетат във вестника.

Грешка в SMS за „синя зона" вкара в скандал дама шофьор на „Мерцедес" и служителите на „Паркинги и гаражи" в Благоевград. Подробности за любопитния казус на страниците на ежедневника.

Общинската съветничка в Благоевград Злата Сотирова смени снимката си във Facebook с тази на жертва на насилие, разкрива изданието. Какво провокира местната парламентаристка от ОбС – Благоевград да промени визията си в социалната мрежа ще стане ясно от материала във в. „Струма".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай