Преглед на регионалния печат

Преглед на регионалния печат | StandartNews.com

СТАРА ЗАГОРА

Отложеното общото събрание на МБАЛ "Киркович", насрочено за вчера, е водеща тема за в. "Старозагорски новини". Форумът се е провалил поради липса на кворум. Представители на основният акционер - държавата, която притежава 80,67% от акциите на дружеството, не са се появили на събранието. Отсъствали и представителите на четирима миноритарни акционери - общините Братя Даскалови, Чирпан, Гълъбово, Гурково и Николаево, чийто общ дял е 15,97%. Според изпълнителния директор на здравното заведение д-р Петър Атанасов, отсъствието на председателя на Съвета на директорите Зоя Вълева вероятно е било свързано с процедурата по встъпване в длъжност на новия здравен министър и възникналите с това допълнителни ангажименти. Новото общо събрание на МБАЛ "Киркович" (Университетска), е насрочена за 17 юни от 11 часа.

Вестникът пише още, че протестиращите дават три седмици толеранс на новото правителство. "Ще изчакаме две-три седмици, за да видим дали премиерът Орешарски ще се заеме с най-спешните мерки", аргументирал се Антон Николов, едно от лицата на протестите в Стара Загора. Според него протестиращите били в бойна готовност и стягали редиците. "Изнасяме хората на улицата при първия гаф на правителството", категорични били протестиращите.

Всекидневникът информира още, че двама нови старейшини са попълнили oбщинските съвети на Казанлък и Раднево. Севим Юмерова и Красимир Косев са заели местата на избраните за депутати в 42-рото Народно събрание Халил Летифов от ДПС и Мариана Тотева от "Коалиция за България".

ДОБРИЧ

Водещият материал днес на в. "Нова добруджанска трибуна" е на светска тема - медията съобщава, че ТВ звезда от сериала "Великолепният век" и модел за 2012 г.  сред децата - Ерхан Джан, идва в Албена, където довечера ще се проведе галавечерта на международния конкурс за красота Best child model of the world 2013.

От първата си страница вестникът продължава да проследява провеждащия се етнофестивал в града. С голямо заглавие вестникът анонсира и предстоящия 2 юни, когато честваме паметта на героите.

От първата си страница още днес вестникът цитира данни на дирекцията за Социално подпомагане, откъдето са съобщили, че е регистриран първият случай на разсиновяване. Жена върнала дете два месеца след осиновяването му, като заявила, че не може да гледа дете и куче. Новината е водеща за "Добруджанска трибуна" днес.

В рубриката си "Акценти" вестникът напомня, че от утре в рамките на два дни, Каварна отново е столица на рока. От челно място още в броя днес четем, че през уикенда в Добрич ще се проведе националният татарски събор.

БЛАГОЕВГРАД

Разложанката Мария Дивизиева става началник на кабинета на премиера Пламен Орешарски, пише вестник „Струма". Любопитната подробност е, че след два месеца Дивизиева чака бебе от новия министър на културата Петър Стоянович. Тя е завършила Езиковата гимназия в Благоевград. Дивизиева е с богат административен опит. Нейната звезда в политиката изгря по времето на управлението на Симеон Сакскобургготски.

Тийнейджърка, ужилена от пчела, с остра алергична реакция е приета в благоевградската болница. 15-годишното момиче от симитлийското село Долно Осеново е ужилена от насекомото по време на разходка с приятелка. Пострадалата е с отток и зачервяване на ръката, обривът обхванал не само засегнатото място, но и цялата ръка. Незабавно тийнейджърката потърсила лекарска помощ в Спешно отделение.

Общинският председател на БСП Иван Каракашки сменя областния управител на Кюстендил инж. Владислав Стойков, четем във вестник „Вяра". Името на червения съветник се завъртя сред местните политици ден след гласуването на кабинета „Орешарски". Каракашки изкара един мандат като заместник областен управител по време на тройната коалиция БСП, НДСВ и ДПС в периода 2005–2009 година. Лидерът на червените бе и кандидат за кмет на Кюстендил през 2007 година, когато бе отвят на втори тур от настоящия градоначалник Петър Паунов.

Две проститутки от Петрич всяка година раждат по едно бебе, което е рекорд в Благоевградска област. Ангелина Кирилова и сестра й Силвана са шампионки по раждане на деца, заченати при многобройните контакти на двете с гръцки клиенти. Ангелина признава, че е по-скромната, защото сестра й Силвана е имала случай, при който родила две бебета в рамките на една календарна година. Нейните деца са общо 8, докато домочадието на Ангелина все още е в рамките на приемливото 6.

Окръжна прокуратура – Кюстендил започна разследване за контрабанда на чесън през българско - македонската граница на Гюешево, информира гласът на държавното обвинение Марияна Сиракова. Досъдебното производство е срещу неизвестен извършител. "Тепърва ще се установява дали в схемата са участвали митнически служители", допълни Сиракова. Хората в червени тоги ще разплитат схема на фиктивен износ на чесън за Македония и Косово от ЕС през ГКПП – Гюешево, както и за неговия внос от Македония. 5-има митничари от ГКПП – Гюешево се уредиха със заповеди за уволнения заради замаскирани 6 камиони с чесън.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай