Поет пусна плакат на всички съветници от Сливен, взели общо 1 милион лева като заплата

Поет пусна плакат на всички съветници от Сливен, взели общо 1 милион лева като заплата | StandartNews.com

 Сливенският поет Христо Батинков разпространи плакат със снимките на всичките 41 на брой местни депутати. Над снимките поетът се е подписал под възвание, което гласи: "Граждани на Сливен и Сливенско! Преди 20 месеца тези красавци си гласуваха тлъсти и незаслужени пари. Отвориха си широко устата и глътнаха ... 1 милион лева! По 50 000 лева на месец! Сега те отново с подкупваща усмивка си отварят широко устата, за да продължат да лапат: незаслужено, алчно, нагло. А иначе те са все заслужили и почетни. Заслужили прелетни птички, почетни хамелеони, почетни мошеници, почетни интриганти, почетни послушковци, почетни... долари. Граждани, ще пуснем ли търговците в общинския съвет, храмът на честната почтена и неподкупна служба на народа?!" Поетът си е сложил името - Христо Батинков, гражданин. Плакатът събира повече хора от всички предизборни материали на пешеходната зона в Сливен.

Междувременно граждански обществен съвет начело с бившия стопански ръководител Георги Божев излезе с призив към бъдещите общински съветници в Сливен. Призоваваме ви още на първата сесия да включите в дневния ред и да одобрите решение: месечното възнаграждение на един съветник да не бъде повече от една минимална работна заплата - 380 лева, се казва в призива. По този начин ще измиете в някаква степен позора, който предишният сливенски общински съвет лепна върху тази институция, гласувайки си най-високите заплати в страната, ще освободите средства за социално подпомагане и ще докажете, че сте се кандидатирали не заради финансово облагодетелстване. В момента обикалям партийните централи и искам ръководствата да се подпишат под призива, каза Георги Божев пред "Стандарт".

Заплатата на общински съветник в Сливен е около 1300 лева за 6 до 8 часа работа в месеца. Членовете на така наречените извънредни комисии обаче получават възнаграждение за всяко допълнително заседание. Така някои от съветниците в Сливен получиха между 2 и 3000 лева само за участие в извънредни комисии за месец август. Очаква се подобни възнаграждения да имат и за септември, споделиха запознати. Парите са над заплатата от 1300 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай