Пиян кмет изби зъб на мъж в заведение

Пиян кмет изби зъб на мъж в заведение | StandartNews.com

Благоевград. Кметът на сатовчанското село Туховища Венцислав Шишманов показа, че владее изкуството на бокса.

Със здрав ъперкът управникът счупи зъб и посини носа на 27-годишния Ариф Арифов в заведение в селището след спор между двамата. Грозният инцидент станал в събота около 23,30 часа.

"След като бил на абитуриентска, пияният кмет тръгнал да обикаля кръчмите. Без никаква причина се нахвърлил върху нашия активист, нанесъл му побой. Пострадалият е с избит зъб и потрошен нос. Закаран е в спешния център в Гоце Делчев, но лекарите не са уведомили полицията. Кварталният поличай, който е в съседното село Вълкосел, пък казал, че е в отпуск и да не го занимават с глупости. Поведението на управника на Туховища е недопустимо, не може да бие политически опоненти", заяви областният лидер на ДПС в Пиринския край Ведат Хюсеин.

От името на Областния съвет на партията са внесли писмо в РУП-Гоце Делчев. Битият Арифов също ще пусне жалба в полицията и ще си извади медицинско, за да съди селския кмет за нанесения му побой. Свидетели на боксьорските умения на Шишманов са десетима души, увериха от ДПС.

Управникът не отрече, че е бил гост на абитуриентска, но категорично заяви, че не е бил пиян. „Нека не забъркват нито ДПС, нито ГЕРБ в този случай. Няма никаква политика в инцидента. Просто се спречкахме с този човек на лична основа. На отиване към абитуриентската бях заедно с колегата си от село Кочан Юрий Моллов, който също е от ГЕРБ. Ариф и още няколко души бяха в едно заведение и започнаха да ни обиждат с викове „Гербаджии, боклуци, мразим ви". Специално предупредих Арифов да внимава какво говори", разказа своята версия кметът Венцислав Шишманов.

След като си тръгнал от веселбата, той решил да мине през същото заведение, за да поиска обяснение от мъжа защо приказва такива обиди и ругатни по адрес на управника и колегата му от Кочан.

"Ще си говоря каквото си искам", бил отговорът на Арифов, който ядосал кмета.

"Признавам си, че не се стърпях и го ударих само веднъж. След това си тръгнах, никой не ни е разтървавал, защото не съм му нанасял побой. Сега ДПС се чуди как да раздуха случая и да извлече политически дивиденти от него", смята селският управник на Туховища.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай