Пипнаха "ало" измамници, свили 1000 лв. за колет

Пипнаха "ало" измамници, свили 1000 лв. за колет | StandartNews.com

Горна Оряховица. Двама телефонни измамници от село Камен закопчаха ченгетата в Горна Оряховица. Те накарали 73-годишна баба от село Межден, община Дулово, да пропътува стотици километри до горнооряховското село Драганово и да им брои 1000 лв., за да получи колет с парцали.

На 29 май непознат мъж се обадил по мобилен телефон на старицата, и й казал, че носи колет от нейния внук от Германия, за който трябва да заплати сумата от 1000 лева. Измамникът определил среща в горнооряховското село Драганово. Там мъж от ромски произход й предал пратката с парцали и взел парите.

Жертвата сигнализирала в полицията в Горна Оряховица едва на 2 юли. Криминалистите обаче установили, че извършители на измамата са Васил Илиев на 34 години, осъждан за кражби и противозаконно отнемане на МПС, и Димитър Илиев на 24 години, осъждан за измами и шофиране без книжка.

Мошениците вече били уличени за измама на дядо от Силистренско по същата схема. Те са привлечени в качеството на обвиняеми. Васил е с мярка "Задържане под стража", а Димитър е пуснат срещу подписка, уточняват от полицията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай