Пастори искат кръст за символ на Варна

Пастори искат кръст за символ на Варна | StandartNews.com

Варна. Евангелистите  от Варна, които представляват протестантската общност в града, имат идея за изграждане на знаков монумент – символ на града. Те предложиха идеята си  кръст да е знакът на морската столица на градоначалника Кирил Йорданов.

По пътя за Галата има едно чудно панорамно място към града, каза пасторр Любомир Шиваров от Християнска Църква „СИОН” – Варна. Според него там трябва да бъде изграден монумент на хубав, голям, стилизиран кръст. Издигнат там той дружелюбно ще приветства всички пристигащи по море и те ще знаят, че тази земя е християнска. В предстоящите месеци ще се търсят необходимите специалисти и дарители това предложение да се реализира. Артисти, музиканти и известни личности са дали рамо на идеята. Първи сред тях са Петър Гюзелев и Влади Въргала, който дал своята лепта от 200 лева за начинанието. Протестантите ще търсят подкрепа на идеята си от православните християни и католиците във Варна. 

Кметът на Варна Кирил Йорданов съобщи, че това е една добра идея, която е реализирана в много градове на страната.Но според него предложението трябва да се разгледа в комисията по градска естетизация дали символът е в законово изброените или трябва да се иска одобрението на Общинския съвет.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай