Отменено е бедственото положение в Община Приморско

Отменено е бедственото положение в Община Приморско | StandartNews.com

В 15.30 часа със заповед на кмета на Община Приморско д-р Димитър Германов бе отменено бедственото положение на територията на Общината. Главният път, свързващ Созопол и Приморско все още е затворен, като се очаква в близките часове нивото на река Ропотамо да се понижи и движението да бъде възстановено. Към момента трафикът на автомобили е пренасочен през обходния път през селата Ново Паничарево и Ясна поляна. Пътят, свързващ Веселие и Приморско е затворен, след като част от моста бе пометен от придошлата река. В някои от селата екипите на EVN и ВиК все още работят по отстраняването на щети от аварии, причинени от обилните валежи. Към този момент служители на БЧК предоставя продукти от първа необходимост на жителите на бедстващите села.

Благодарение на бързата и адекватна реакция на кризисния щаб, екипите на Пожарна безопасност и служителите на МВР, аварийните екипи на EVN и ВиК вече е възстановен нормалният ритъм на живот в Община Приморско. Оф-роуд състезатели от провеждащото се състезание в Приморско също се включиха в спасителната акция с високопроходими машини.
Бедственото положение в община Приморско бе обявено рано тази сутрин заради падналите обилни дъждове, вследствие на които бяха нанесени значителни щети на територията на Общината

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай