Областният на Монтана попадна в списъка на 13-те

Областният на Монтана попадна в списъка на 13-те | StandartNews.com

Монтана. Губернаторът на Монтана Анатолий Младенов попадна в списъка на 13-те, от които БСП сне доверието си заради подкрепа на инициативата на Георги Първанов АБВ. Те нямат право да заемат длъжности в ръководните органи на партията и да се кандидатират за лидери в срок от 1 година.

Анатолий Младенов няма ръководен пост в партията, но има ръководен пост в държавата. От миналата година той е областен управител, назначен от премиера Пламен Орешарски по предложение на БСП в Монтана.

Анатолий Младенов присъства на събранието през януари, на което делегатите на общинската конференция на партията предложиха за водач на листата на БСП Ивайло Калфин. Той обаче не взе думата. Не бе и сред 6-мата социалисти, които се обявиха срещу това решение.

Анатолий Младенов бе кандидат за кмет на Монтана на последните избори за местна власт. Той се класира трети след кандидатите на синята коалиция и ГЕРБ.

В списъка на 13-те са още трима социалисти от Монтана. Това са лидерът на общинската и областната организация на партията д-р Емил Константинов и общинските съветници Светлин Николов и Крум Милетиев. Тримата подкрепиха за водач на евролистата на АБВ Ивайло Калфин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай