Независим одит оценява „Ремотекс”

Независим одит оценява „Ремотекс” | StandartNews.com

Стара Загора. Българският енергиен холдинг /БЕХ/ обяви на своята Интернет-страница процедура за избор на одитор за извършване на пълен финансов, правен и технически дю дилиджънс на „Ремотекс – Раднево" ЕАД, както и оценка, отразяваща справедливата пазарна стойност на дружеството.

Това се налага поради значителните разминавания между очакванията на двете страни относно справедливата стойност на ремонтното предприятие, поясняват от БЕХ. Оценката щяла да бъде изготвена от независим изпълнител, а резултатите от нея щели да бъдат използвани като отправна точка за преговорите със собствениците на компанията.

Всъщност преговорите за закупуването на Ремотекс от държавата се водят от миналия декември Както призна тогава самията министър на икономиката, енергетиката и туризма Драгомир Стойнев мажоритарният собственик искал многократно по-висока цена от тази, на коята е бил привитазиран Ремотекс през 2004 г. Тогава собствениците са броили малко над 9 млн. лв за мажоритерания пакет акции, а по последна информация сег искали 27 млн. лв. Без да се броят още толоковата дългове, с които виси дружеството – за незплатени заплати и осигуровки, за кредити и задължения към доставчици и партньори.

След кратко затишие, работниците, които започнаха отчаяни втората си година без заплати, отново подновиха протестите. Те настояват за лична среща с премиера Пламен Оешарски, който се очаква да посети Стара Загорав в петък за изнесеното открито заседание на кабинета тук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай