Недоволни тютюнджии в Крумовградско си вземат обратно продукцията

Недоволни тютюнджии в Крумовградско си вземат обратно продукцията  | StandartNews.com

Крумовград. Към момента само две фирми започнаха изкупуването на тютюна в Крумовградско, съобщи зам.-кметът Абидин Хаджимехмед.

В селата Странджево и Вранско и в града работят комисии на „Булгартабак –Кърджали", а от 6 януари на пазара излезе и „Сокотаб". Очаква се утре да се появи „Лийв Табако А. Михайлидис" , а до края на седмицата и останалите търговци. По думите на зам.-кмета на граничната община напрежението сред производителите остава заради забавяне на кампанията.

„Стопаните се недоволни и от ниските средни изкупни цени, които варират от 5.40 до 6.40 лв. на килограм. Кметовете по населени места ни алармират, че вече има няколко случаи, когато хората си вземат обратно предадената продукция", подчерта Хаджимехмед. Производителите настояват не само да се ускори изкупуването на суровината, за да не похаби, но и средните цени да са поне като миналогодишните, за да могат да си покрият разходите и да реализират някаква печалба. По неофициална информация в Крумовградско не повече от 2600 души отглеждат ориенталски тютюн.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай