Мъж с условна присъда се гаври с деца в нета за пореден път

Мъж с условна присъда се гаври с деца в нета за пореден път | StandartNews.com

Велико Търново. 37 годишен педофил, който се размина само с условна присъда преди шест месеца дадена му от Районният съд във Велико Търново, отново бе арестуван за детско порно в интернет. Служители на ОДМВР – В. Търново задържаха Деян Йорданов, склонявал деца да се разголват в Интернет.

Работата по случая е започнала в края на януари, след сигнал на един от родителите на децата. В хода на проведеното разследване е установено, че в периода от есента на 2013 г. до януари тази година човекът от Дебелец се е запознавал във фейсбук с малолетни момичета. Пред тях той се е представял за ученик и им е отправял покани да общуват чрез скайп. В съобщенията, които им изпращал, ги склонявал да се събличат голи, с обещания, че той също ще го направи. При претърсване, извършено в дома му, е иззета компютърна конфигурация.

Педофилът е известен на полицията и има осъдителна присъда за същото престъпление. Сега отново е привлечен в качеството на обвиняем по чл. 155б от НК. Задържан е за срок до 72 часа.

Работата по случая продължава, под наблюдението на Района прокуратура – В. Търново. През месец август миналата година той получи 1 година затвор условно от Районният съд във Велико Търново. Деян бе спипан да разпространява порноклип с 12-годишно момиче от Плевен. Мъжът се озовал в ареста след акция на ГДБОП с участието на териториалното звено в старата столица. Антимафиотите получили няколко сигнала за порнографско клипче в мрежата. Разследващите установили, че е записвал видео с участието на 12-годишна от Плевен, за което били и получени сигнали. След задържането си, Деян направил самопризнания и приел предложено от прокуратурата споразумение. Към момента на второто му задържане педофилът е заявил че е безработен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай