Крисия пя за сестра си, първокласничката

Крисия пя за сестра си, първокласничката  | StandartNews.com

"Ще изпея и "Детска планета" за сестра си Марина, която днес тръгва в първи клас." Това обяви 11-годишната Крисия, която заедно със съученици от своето училище "Васил Левски" в Разград изпя химна и откри тържеството по случай първия учебен ден в школския двор.

За да отбележи феноменалния успех на възпитаничката си и да подкрепи всички даровити деца, завоювали награди в национални и международни конкурси и състезания у нас и по света, училищното ръководство учреди специална награда "Дарование". Първият носител на приза стана Крисия. Още двама малки певци получиха статуетката с ангелски крила. Андрея Начева, възпитаничка също на педагожката Свилена Дечева, класирала се в десетката на кандидатите за следващата "Детска Евровизия-2015" и Павел Матеев, влязъл също във финалната десетица на претендентите да представят България в международния тиви конкурс.

"Дарование" за спорт пък получи държавният шампион по тенис единично и на двойки – петокласникът Николай Неделчев, взел първото място на двойки и на международния турнир за деца "Тенис Европа" това лято в Хърватия. Същият приз бе връчен и на седмокласника Христиан Данаилов заради завоювания от него сребърен медал от световните игри "Спешъл Олимпикс", проведени през юли в Лос Анжелис.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай