Камбитов с втора клетва като кмет на Благоевград

Камбитов с втора клетва като кмет на Благоевград | StandartNews.com

Новият стар кмет на община Благоевград – Атанас Камбитов, положи клетва точно в 11,12 часа в четвъртък на тържествена сесия на новоизбрания общински съвет. Церемонията започна с изпълнение на Ансамбъл „Пирин", а музикантите от Биг бенд изпълниха химна на Република България. Областният управител Бисер Михайлов връчи на градоначалника почетен плакет, а вр.и.д. кмет Зорница Кралева предаде на кмета и ключа на града.

„За мен е чест, гордост и привилегия да положа клетва за втори път като кмет на Благоевград. Благодаря на всички, които ме подкрепиха. Преди 4 години въпросът бе докъде ще се справим Сега трябва да завършим започнатото. Вие ми казахте: Вярваме ти, длъжен си да го направиш. Вашият избор е и оценка на свършеното от екипа ми и одобрение на това, което правим", заяви Атанас Камбитов. Той сподели, че се надява да работи с новия ОбС в добра комуникация и конструктивен диалог, както е било в предния местен парламент. Защото има всички предпоставки за подобно нещо. „Налице е ясна визия за развитието на общината, конкретни проекти, перфектни отношения с правителството. Благодаря на премиера Бойко Борисов за подкрепата. Заедно можем и това, което някои наричат невъзможно. Вярвам в доброто бъдеще на Благоевград", каза още градоначалникът.

След него своята клетва положиха и 41 съветници, които са в новия ОбС. „Работете отговорно за подобряването на живота на хората и за благоустрояването на общината. Надградете направеното", обърна се към тях областният управител Бисер Михайлов. На церемонията присъства и Неврокопският митрополит Серафим. Той и свещеници от Благоевград отслужиха водосвет в зала „22 септември".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай