Изплашената вълчица неуловима вече трети ден

Изплашената вълчица неуловима вече трети ден | StandartNews.com

Трети ден остават напразни опитите да бъде заловена избягалата от благоевградския зоопарк осеммесечна вълчица. Шефът на зоологическата градина Крум Попниколов, служители и експерти са на крак още рано сутринта в днешния празничен ден. Те за пореден път успяха да заградят хищника в района до клетката му, но силно изплашеното и стресирано животно успя да им се измъкне. „Изтървахме го. Борбата продължава. Призовавам граждани и журналисти да не идват насам, за да не стресират с присъствието си допълнително вълчицата. В понеделник репортери са я изплашили с фотоапарати и видеокамери. Нужно е търпение. Уверявам, че животното не е опасно и агресивно. То е социално, свикнало е с хора", заяви Крум Попниколов.

Направен е и допълнителен отвор в клетката, входът й също е отворен, навсякъде са поставени парчета месо като примамки за младата вълчица, която избяга в неделя сутринта от благоевградския зоопарк. Целта е четириногото само да влезе в своя дом или да бъде упоено от ветеринар със стрела от пушка.

Районът е обезопасен, няма никакви притеснения за жителите на квартала. Най-вероятно вълчицата е прескочила над високата 3 метра ограда, като е ползвала за скока си клетка или дърво вътре в клетката. Възможно е да е подкопала земята под телената мрежа и да се е измъкнала навън. Няма човешка намеса и нарушаване целостта на загражденията, категорични са от управата на зоопарка. Вълчицата е голяма почти колкото немска овчарка. Животното е родено в зоопарка в Плевен и е докарано по-късно в Благоевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай