Инциденти с велосипедисти пратиха двама в реанимация

Инциденти с велосипедисти пратиха двама в реанимация | StandartNews.com

Добрич. От полицията в Добрич съобщават за два инцидента с участието на велосипедисти, при които има тежко пострадали. Около 20.50 часа в събота е подаден сигнал за лежащ на пътя велосипедист в балчишкото село Царичино. Дежурна група, посетила мястото на инцидента не установила видими следи от насилие или претърпяно ПТП, като са установили, че човекът е жител на Балчик на 66 години. Заради тежкото му състояние и бил транспортиран в Окръжна болница - Варна, с тежка черепно-мозъчна травма и опасност за живота в отделението на реанимация там.

Работата по изясняване причините довели до инцидента продължава по описа на полицейското управление в Балчик.

Около 19.30 часа пък в Добрич в близост до паметника на деспот Добротица велосипедист, който се движил по бул. "Добруджа" е блъснал пресичащ на пешеходна пътека на зелен светофар пешеходец. От възникналото произшествие и двамата са пострадали и отведени в Центъра за спешна медицинска помощ, като велосипедистът е настанен в реанимация на МБАЛ–Добрич, с тежка черепно-мозъчна травма, шок на белия дроб, на командно дишане е и е с реална опасност за живота.

Пешеходецът е настанен в неврохирургия с хематоми по главата и комоцио без опасност за живота. И двамата пострадали са от Добрич на 18 години, уточняват още от полицията, като е образувано досъдебно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай