Илия Илиев: Ще работя за просперитета на област Кърджали в диалог с местната власт

Илия Илиев: Ще работя за просперитета на област Кърджали в диалог с местната власт | StandartNews.com

Кърджали. За тези 25 години политиците са длъжници на обществото, затова ще работим за просперитета на област Кърджали, заяви новият областен управител на Кърджали Илия Илиев, който официално встъпи в длъжност. На кратка среща неговият предшественик Бисер Николов му връчи печата на държавната администрация. Николов подари на Илиев и писалка, с която да подписва важни за региона документи. Заедно с това му предаде и последната кореспонденция между областна администрация и Министерския съвет за проекта за обходен път на Кърджали.

„Изграждането на обходния път ще е сред моите приоритети. Проектът стартира по време на предишното правителство на ГЕРБ, сега се надявам да го приключим, защото е от изключителна важност за развитието и на бизнеса, и на туризма в Източните Родопи", подчерта Илиев.

В потвърждение, че ще следва приемствеността за важните проекти за региона, Илиев коментира, че ще бъдат проучени възможностите и за преминаването на камиони и автобуси през граничния пункт„ Маказа".

Илиев заяви, че основаната му задача ще бъде да прокарва политиките на правителството на регионално ниво. Заедно с народния представител Цвета Караянчева ще лобират за повече проекти, които да се реализират в областта, за повече инвестиции и по -добри условия за бизнеса.Акцент ще бъдат също отварянето за нови работни места, съдействие на земеделските производители и ускорено развитие на туризма. Новият областен управител на Кърджали Илия Илиев съобщи, че до края на тази седмица ще станат ясни и неговите заместници. Той уточни, че са направени вече предложения, но решението ще бъде на премиера Бойко Борисов. Във връзка със сформирането на екипа, депутатът Цвета Караянчева добави, че кандидатите за заместник управители са професионалисти, другият принцип при номинирането им е бил да представят етническото разнообразие на региона. Едно от най – сериозните предизвикателства пред 45-годишния икономист Илия Илиев ще бъде диалога с общинските кметове.

„За мен това ще бъде от голямо значение. Подготвям среща с градоначалниците в най – скоро време", съобщи Илиев. Според него новите реалности налагат и нов стил на общуване като акцент ще бъдат интересите на всички жители в региона. Илия Илиев е шести по ред областен управител след въвеждане на институцията в най – новата история на страната.За втори път след мандата / 2009- 20013 / представител на ГЕРБ оглавява областната управа в Кърджали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай